Следвайте Гласове в ТелеграмРуският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуският министър на отбраната Сергей Шойгу се срещна
Коментари Харесай

Шойгу: Тече подготовка за по-настъпателни наши действия в Украйна. 246 украински танка са унищожени

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руският министър на защитата Сергей Шойгу се срещна с съветския президент Владимир Путин и членове на Съвета за сигурност, с цел да рапортува за хода на Специална военна интервенция.

Шойгу разкри какъв брой военнослужещи на контракт служат сега към въоръжените сили (ВС) на Руската федерация, какъв брой доброволци, а също по този начин заяви броя на унищожената техника на въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

За контранастъплението на Украйна

Въоръжените сили на Украйна претърпяха обилни загуби през последните 16 дни на бойните дейности, “противникът понижи интензивността си и сега се прегрупира “.

“Врагът към момента има сили да организира по-нататъшни настъпателни интервенции, макар огромния брой загуби както на техника, по този начин и на персонален състав. Въоръжените сили на Руската федерация се приготвят за настъпателни дейности на Украйна, тече подготовка и за по-нататъчни настъпателни дейности, в това число и от наша страна ”.

За попълването на въоръжените сили на Руската федерация

Средно по 1336 души постъпват всеки ден във въоръжените сили на РФ на контракт, като контрактори, а армията ни получава „ в действителност по един нов полк всеки ден “.

За образуването на запаса към армията

Въоръжените сили на Руската федерация интензивно образуват запаси, както във връзка с техниката, по този начин и във връзка с персоналния състав. “До момента 114 000 души са назначени на директен контракт, плюс 52 000 доброволци. Формирането на запаса на въоръжените сили на РФ като част от обособена войска ще завърши до края на юни, „ плюс пет полка в 1-ва и 20-а армии, които са танкови полкове “. Също по този начин образуването на обособен корпус ще бъде приключено в близко бъдеще, „ пет полка към този момент са образувани на над 60% “.

За въоръжението на въоръжените сили на Украйна

Количеството оръжие задгранично произвеждане, доставено на въоръжените сили на Украйна, няма да повлияе доста на воденето на бойните дейности, “особено като се има поради, че по-голямата част са от остаряло потомство “. Министерството на защитата  на РФ не вижда " никакви закани тук ".

Въоръжените сили на РФ са унищожили 246 танка на въоръжените сили на Украйна, в това число 13 западно произвеждане. “Общо 81 танка бяха доставени от Запада – 13 от тях бяха унищожени. 59 от западните мостри бойни бронирани машини бяха унищожени. От 109 бойни машини на пехотата „ Брадли “, доставени от Запада на Киев, 18 бяха унищожени.

Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев съобщи, че военните на Руската федерация са унищожили:  

- Повече от 13 хиляди украински военни;

- 10 тактически изтребителя;

- 42 украински РСЗО;

- 264 дрона.

Превод: Владислав Наков

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР